Atentie Momentan site-ul este inca in teste.

Lupte de stradă în Arhiepiscopia Aradului

Mărime text + -

Se pare că a venit începutul sfârşitului eminenţei cenuşii (capu’ răutăţilor după cum spun păcătoşii de acolo) a Arhiepiscopiei Aradului, Iacob Bupte pe numele său de a doua logodnă bisericească. Asta, ca urmare a unei sfinte mame de bătaie care i-a fost administrată actualului  vicar a Arhiepiscopiei Aradului de către un coleg de breaslă, om cu frica lui Dumnezeu, nu ca Bupte – după cum spun unii, alţii… Deci, om cu frica lui Dumnezeu, care respectă perceptele biblice. Şi dacă litera sfântă spune că bătaia e ruptă din rai, apăi sfânta faţă bisericească a aplicat textual această literă. Că şi-aşa săun gurile rele că vicarul Bupte se cam îndepărtează de rai cu paşi repezi, atât de repezi cât îi permite sutana.

Motivele, spun sfinţii de pe pereţii clădirii administrative bisericeşti ortodoxe din Arad aflate pe strada… Episcopiei, sunt multe. Şi chiar dacă nu le ştim cu exactitate, la câte a făcut Bupte la viaţa sa minunea e doar aceea că de ce a ,,furat-o’’ aşa târziu. Dar, se pare că oricum a scăpat ieftin, că dacă a reuşit să dea declaraţii unui distins coleg de-al nostru de la Glasul Aradului…

În ciuda faptului că, de obicei, noi ştim multe, şi chiar ştim – scuzată-ne fie lipsa de modestie (nu ne lăudăm, dar suntem buni) – de data asta nu am reuşit să aflăm numele ,,eroului’’, adică al curajosului care a spart gheaţa (că la câte se întâmplă la nivelul Arhiepiscopiei Aradului, se poate spune că ăsta e de abia începutul). Aşa că ne dăm cu presupusu’ şi începem cu un prim potenţial erou. Poate un preot de ţară care de ani buni de zile, în fiecare an, a tot dat avansul pentru un post cât mai aproape de oraş  şi care sătul de telefoanele primite de la banca de unde s-a împrumutat şi de atâtea… rugăciuni către Sfântul Iacob, purtătorul de numiri în parohii, l-a aşteptat la cotitură şi i-a aplicat un sfânt canon cu pumnu’.

Sau poate unul dintre consilierii Înaltului Timotei s-a răzbunat pe Bupte. Pentru că ar fi ajuns, nu de mult, de la Patriarhie, un ordin de împrăştiere, de reducere a posturilor, adică. Şi se aude că Iacob l-ar fi îmbârligat deja pe Prea-Fericitul, şoptindu-i acestuia un nume de consilier ce îi stă în coastă vicarului. Despre popa Brânduşe, numa’ de bine.

Nu este exclusă nici varianta cu unul dintre cei 200 de de nevoiaşi ortodocşi ce mănâncă zilnic la cantina păstorită de.. Bupte, situată peste drum de Arhiepiscopia de pe strada Episcopiei. Asta nu prea stă în picioare dintr-un motiv fix: ,,mâncătorii’’ sunt prea puţini în realitate, 200 fiind trecuţi în docomentele oficiale întocmite, aşa că unii mânăc canci în timp ce alţii se bat pe bendeu.

Dacă ar fi să ne cereţi părerea, vă stăm la dispoziţie cu varianta noastră cu care, de altfel, pioşii fiind ca comuniştii sadea, nu suntem de acord cu ea. Noi zicem că Bupte a ,,furat-o’’ chiar de la Înaltu’ Timotei, cel care sătul de combinaţii ucigătoare de suflete şi cariere i-a aplicat cu toiagul din dotare o sfântă palitură peste muştiuc spre îndreptarea definitivă şi irevocabilă a păcatelor lumeşti cele de voie şi cele fără de voie. Amin!

Dar, despre Arhiepiscopia Aradului cu tot cu noua Catedrală, în curând! Cum ar veni, soon with another cartoon! Ă-hă-hă-hă-hăăăăă!  

 

P.S. Până la urmă, din păţania asta am înţeles un lucru esenţial: telecomanda de la plasma Episcopiei s-a blocat pe meciul Bute - Gratchev. Mutaţi repede înapoi pe Trinitas, că rămâne Iacob Bu(p)te fără centura de ... vicar


Comentarii